Saopštenje za javnost ekološkog udruženja Avalon

Zbog nemilog događaja koji nas je nedavno zadesio i pogodio, smrti Budimira Babića, predsednika Ekološkog udruženja „Avalon“, na inicijativu Upravnog odbora zakazana je i 30.9.2021. godine održana vanredna Skupština udruženja. Shodno odredbama Statuta udruženja, skupštinskom odlukom, udruženje će u narednom periodu, do redovne izborne Skupštine, voditi dosadašnji podpredsednici udruženja Goran Dimitrijevski i Danijela Stojanov. Skupština je takođe donela odluke o izboru novih zakonskih zastupnika, promeni adrese udruženja, te neophodnih pratećih izmena u Statutu udruženja koje će biti dostavljene na upis u Registar udruženja Agencije za privredne registre.

Čuvajući uspomenu na Budimira Ekološko udruženje „Avalon“, sa partnerskim organizacijama iz mreže „Banatska platforma“, nastavlja rad na nedavno započetom projektu „Idejna utemeljenost ekološki svesnog delovanja” koji se sprovodi u okviru EKO-SISTEM programa osnaživanja mreža, koji realizuju Mladi istraživači Srbije, a podržava Švedska. Takođe, nastavlja rad na kampanji „Vršački park – ovo je moje mesto“.

Iako je Budimirovim  odlaskom u „Avalonu“  ostala nenadoknadiva praznina, uz svest šta nam je svima značio i čemu nas je učio, ostaćemo posvećeni vrednostima životne sredine, humanističkim idealima, ljudskim pravima i slobodama, principima tolerancije, uvažavanju razlika, multikulturalnosti i solidarnosti.

Potpredsednica udruženja

Danijela Stojanov